Nästegården Gröna Rehab

Vi som jobbar på Nästegården Gröna Rehab är ett team som har stor erfarenhet av att arbeta med människor och naturunderstödd rehabilitering. Våra bakgrunder och yrkeserfarenheter täcker upp en rad områden och vi delar den gemensamma uppfattningen att djur och natur har läkande egenskaper.

kort-p-teamet_fotor.3

Arbetsterapeut. Leder bland annat skapande aktiviter samt har praktisk mindfulness.

Fysioterapeut. Håller i praktisk ergonomi, medicinsk yoga samt terapeutiska samtal och föreläsningar om exempelvis sömn och smärtproblematik.

Socionom. Leder avslappnings- och kroppskännedomsövningar samt håller i samtal både i grupp och enskilt.

Jägmästare och Biolog håller i naturvandringar men också trädgårdsarbete.

Tonsättare och Gårdsmästare håller i skapande aktiviter kopplade till gården.

Trädgårdsmästare och Verksamhetsledare ansvarar för arbetet med gårdens djur och trädgården men är också kontaktperson gentemot deltagarna i rehabiliteringen.

Så jobbar vi

Vi blandar gröna aktiviter såsom naturvandringar och trädgårdsarbete med mer vita aktiviteter såsom mindfulnessövningar och medicinsk yoga. Alla aktiviteter är kravlösa och du deltar helt efter dina egna behov och resurser.

Rehabiliteringen pågår i 12 veckor med tre förmiddagar per vecka i grupp om max 8 personer.

Vi börjar varje dag med ta något att dricka medan vi samlas i Södra Flygeln, nåt värmande under höst, vinter och vår och kanske något mer uppfriskande under sommaren. Sen inleder vi dagen med någon form av avslappningssövning eller meditation för att landa i oss själva och på platsen. Därefter delas förmiddagen in i två aktivitetspass som kan vara såväl gröna som vita. Däremellan fikar vi tillsammans något gott, ekologiskt och näringsriktigt, bland annat bestående av sådant vi förädlat av råvaror odlade på gården.

För information och kontakt:
Matilda Kamb. Verksamhetsledare
Tel: 070-49 20 378
Mail: matilda@nastegarden.se

m4a1901

För Remiss

Känner du att Nästegården Gröna Rehab är något för dig? Tryck här så guidar vi dig i ett par få steg.

litet-blad
nastegarden