Våra rum

Vår mangårdsbyggnad flankeras av två flyglar som utgör Nästegårdens B&B. Varje flygelbyggnad rymmer två stora rum med Franska järnsängar från förra sekelskiftet. Totalt fyra rum alltså med nio sängplatser. Rummen är återställda med gamla material och metoder. Limfärg, handtryckta tapeter, kaminer, järnspisar och breda golvtiljor med smidd spik. Naturligtvis återfinns de viktigaste av dagens bekvämligheter såsom dusch, badkar, toalett och wifi. Men i övrigt bor man lite som på gammelfarmors tid. Ingen TV alltså. Vi rekommenderar att man tar med en god bok och tar långa promenader i omgivningarna i stället. Kommer man i Elbil har vi trefasladdning för både Tesla och Universal typ 2.

Norra Blå

north-blue
norraflygeln
frenchbrassbed

Det blå rummet i vår norra flygel har en stor härlig dubbelsäng. Fönstret vätter in mot gårdsplan. På väggarna sitter det limfärgstapeter från Lim & Handtryck och för de gäster som besöker oss vintertid finns det egen braskamin på rummet. Köket ligger vägg i vägg och det går utmärkt att koka kaffe eller te.

Norra Gröna

hallen
kupe-5_webb
ljus

Det gröna rummet i vår norra flygeln har tre rymliga franska järnsängar. Väggarna är målade men en limfärg i en mjuk grön nyans. Det vilar ett härligt lugn över detta rum och ett litet gammaldags bokskåp inbjuder till läsning. Rummet ligger vägg i vägg med matsalen med handmålade tapeter och köket där man kan koka te och kaffe.

Södra blå

window-flowers
linnen-towels
bathroom

Det blå rummet i vår södra flygel är ett härligt stort rum med två breda franska järnsängar och med utsikt inåt gårdsplan men även mot söder där ladugård och fårhus ligger. Rummet är ljust har breda golvtiljor med smidd spik. I badrummet finns engelskt porslin och även ett badkar. Snabbt wifi och möjlighet att koka te och kaffe.

Södra Vita

white-room1
black-white
swedish-horses

Södra flygelns vita rum skiljer sig lite från de övriga rummen. Här möts gästen av rustika vita timmerväggar och vittnar om tiden då flygeln var brygghus. Det som idag är badrum med engelskt porslin och badkar var en gång drängens krypin. Här bykades det tvätt, och bryggdes öl. Rummet har två stora härliga järnsängar och de breda trägolven täcks av trasmattor.

litet-blad
nastegarden