Vi som bor på Nästegården

Vi bodde i en tvårummare i Majorna i Göteborg när vår första dotter kom. Familjen fick inte plats och vi började leta efter något lite större. 

Vi är en familj på fem personer. Äldsta sonen stannade kvar i Göteborg när flytten gick så vi som hamnade i Sätuna, Västergötland, är Paul Bothén och Matilda Kamb med våra två döttrar, Hannah-Lee och Ester. Med tiden har familjen växt och nu ingår även hunden Jade, katterna Miles och Bessie samt en besättning med värmlandsfår. Och så kaninerna Pom & Rosie. Och Marsvinet Moonie. Och så…

palle

Paul Bothén, tonsättare, ljudkonstnär och musikproducent i grunden men har sedan flytten styrt om till att arbeta alltmer med förnybar energi. Framförallt går mesta delen av tiden till att sälja och förmedla solcellsanläggningar till lantbruk och företag. Att äga en gård innebär också att man blir murare, snickare, gårdskarl, fåraherde och en massa annat praktiskt. Stor skillnad från tiden när man ringde vicevärden för att lufta elementen när man frös lite om tårna.

matilda

Matilda Kamb, biolog i grunden men yrkesvalet blev trädgårdsmästare. Har de senaste åren arbetat med grön rehabilitering i lite olika former. Hittills som anställd men nu i egen regi på Nästegården. Arbetet med detta och att driva gårdens B&B gör att den mesta tiden tillbringas hemma på gården. Att få bo och verka i denna vackra och speciella bygd och att få jobba med precis det jag gillar mest; natur, trädgård och människor tillsammans känns fantastiskt.

fr-och-familj
ester
hannahlee1

Bildgalleri

Det är svårt att hävda att livet på alla plan är bättre på landet än i staden. Det är helt enkelt inte sant. Det är två helt olika saker. Vissa saker får man släppa. Istället kommer nya saker till en. Vänner, sammanhang och insikter. Att människan inte kan frikopplas från ett stort kretslopp där naturen bestämmer reglerna även om vi själva har ambitionen att spela huvudrollen har kanske blivit tydligare nu med det perspektiv tillvaron på landet ger. Smutsigare i hallen är det definitivt.

Större blev det ju. Kanske större än vi kunnat anat. Inte bara till ytorna räknat utan även vad vi har omkring oss. En hel massa liv helt enkelt. Djuren, barnen, släkt och vänner. Och gäster som kommer, stannar en liten tid och åker vidare.

palleomatilda3
litet-blad
nastegarden