Nästegården Gröna Rehab

Hållbarhet gäller även oss människor. Det är inte alla som orkar med de krav som ställs. Från vår omgivning men kanske inte minst från oss själva.

Nästegården erbjuder Grön Rehabilitering (som idag benämns naturunderstödd rehabilitering och förkortas NUR) – för ökad hälsa, livskvalitet och arbetsförmåga. Vi vänder oss till personer med stressrelaterad eller psykisk ohälsa, såsom utmattningssyndrom, depression och ångest.

pink

Nästegården ligger vackert beläget utmed Hornborgasjöns östra sida, omgivet av ett öppet, småskaligt odlingslandskap. Våra marker betas av värmlandsfår och på gården finns det flera andra djur som katter, kaniner och en vinthund. I den lummiga trädgården finns en köksträdgård och ett rymligt växthus med vedeldad kamin där vi både odlar och har en rad olika aktiviter.

Rehabiliteringen på Nästegården bedrivs av ett multimodalt team där vi alla har olika kompletterande kompetenser men även delar kärleken till natur, trädgård och att arbeta med människor. Med stort hjärta och engagemang använder vi oss av naturens positiva hälsofrämjande effekter i vårt rehabiliteringsarbete för att öka människors hälsa, livskvalitet och stötta i arbetet mot en hållbar vardag där både arbete och fritid får plats.

Vi arbetar utifrån ett salutogent hälsoperspektiv som innebär att vi fokuserar på det friska hos individen.

grva
fren
matilda1
flowe-fly_
fall-pumpkin
sekatr2
candle-cake
matilda
miles
blomster
jrnlda
knoppar
litet-blad
nastegarden